Artur Mas escull els 5 moments clau de la seva presidència, ara que fa 10 anys que va ser escollit president de la Generalitat

Publica un video comentant els 5 moments clau de la seva etapa com a president de Catalunya

El vídeo compartit per Artur Mas a les xarxes està a punt d'arribar a les 100 mil visualitzacions

El president Artur Mas va ser escollit per a presidir el govern de la Generalitat el 27 de setembre de 2011. I d’aquesta data n’ha fet ja 10 anys. Per a commemorar-la, ha publicat un video en el que comenta 5 fotografies diferents corresponents a 5 dels moments clau de la seva etapa com a president del nostre país.

1. L’arribada al Palau de la Generalitat: Ens vàrem trobar amb una crisi galopant, l’atur desbocat i l’Estatut retallat per tot arreu pel Tribunal Constitucional. Des del govern català, vàrem plantejar iniciar una negociació sobre el pacte fiscal però se’ns va dir que no categòricament. I això va suposar que s’iniciés el camí per a reclamar la independència de Catalunya i comencés el que tothom n’ha dit “el procés”.

2. El referèndum del 9N: “Se’ns demanava posar les urnes, i les hi vàrem posar”

3. L’aposta de “Junts pel Sí”: “La gran plataforma unitària, transversal, plural i sobiranista que mai no s’hauria d’haver trencat”

4. La repressió de l’estat: “Vaig ser inhabilitat i perseguit econòmicament juntament amb molts d’altres. No té cap sentit que l’estat espanyol hagi triat la via judicial per respondre a un repte democràtic i pacífic”.

5. El “pas al costat”: Jo volia demostrar amb fets i no només amb grans discursos que “primer és el país, després el partit i finalment la persona”