Artur Mas: “Sense partits no hi haurà independència, però sense unitat dels actors sobiranistes tampoc”

Al “Matí de Catalunya Ràdio”, el president Mas ha lamentat tant les posicions de l’ANC de cara a la manifestació de la Diada com la manca d’unitat política en el procés

Manifestació de la Diada de l'any 2012, ara en fa 10 anys

Manifestació de la Diada de l'any 2012, ara en fa 10 anys

El procés sobiranista es troba actualment “a la deriva”, sense “un objectiu clar” i amb els lideratges “discutits”.

Els 129è president de la Generalitat, en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, ha assegurat que “sense partits polítics no hi haurà independència” matisant així els plantejaments “poc constructius” de l’ANC, organitzadora de la manifestació de la Diada. De tota manera, a la vegada també ha assegurat que sense “la unitat dels actors sobiranistes, tampoc serà possible arribar fins al final del camí”.

A pocs dies de la Diada, Artur Mas, lamenta que el procés sobiranista es trobi actualment “a la deriva”, sense “un objectiu clar” i amb els lideratges “discutits”. D’aquesta manera, l’aposta per un major autogovern “no pot ser creïble per a ningú”. El darrer exemple d’aquesta situació és la picabaralla al sí del govern català: “si els partits amb voluntat sobiranista no són ni capaços de mantenir-se units en un govern, qui atorgarà credibiliat a l’aposta sobiranista com a objectiu real?”

Artur Mas, durant la seva etapa de president, no va assistir a les manifestacions de la Diada “per preservar el màxim sentit institucional de la presidència de la Generalitat”. Sí que ho va fer a posteriori, una vegada ja no era president. Preguntat sobre la decisió de Pere Aragonès de no assistir-hi, ha explicat que no comparteix les raons adduïdes per no anar-hi “ja que no prioritza la unitat” i s’ha d’entendre que en qualsevol manifestació “un mai acaba d’estar del tot d’acord amb tots els lemes que allà s’hi mostren”.

El 129è president, també ha explicat que “per raons estrictament familiars” aquest any no podrà anar a la manifestació de la Diada.

Barcelona, 6 de setembre de 2022