“És molt greu veure com un jutge de l’Audiència Nacional participa de la conxorxa per detenir-me després del 9N”

El 129è president de la Generalitat lamenta que un jutge, que "hauria de ser l'àrbitre del partit" es posi la samarreta "de l'equip amb ganes de jugar brut"

El president Mas atenent als mitjans de comunicació al Parlament de Catalunya

El president Mas atenent als mitjans de comunicació al Parlament de Catalunya

"Aquell que és àrbitre, no pot posa-se la samarreta d’un dels dos equips i, a més, la d’aquell que busca, precisament, jugar brut”.

En valoracions públiques davant dels mitjans de comunicació al Parlament de Catalunya, Artur Mas ha lamentat que, per primera vegada, es confirmi que un jutge de l’Audiència Nacional formés part de la “conxorxa” que pretenia acabar “amb la voluntat pacífica, democràtica i política de defensar el dret a decidir i l’autodeterminació del poble de Catalunya”.

El president Artur Mas considera “molt greus” el contingut de les converses difoses avui a través dels mitjans en les que es fa evident la intenció del jutge de l’Audiència Nacional, Fernando Andreu, de detenir al 129 president de la Generalitat després de la consulta del 9N.

Per a Artur Mas, la gravetat del cas s’ha agreujat des del moment en el que es confirma que el jutge Fernando Andreu participa “de la conxorxa” al costat  d’un comissari que es dedicava a “cometre il·legalitats” i del director del Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el crim organitzat. “Tota aquesta gent estava en connivència per, de manera fraudulenta i il·legal, actuar contra gent que defensàvem unes idees polítiques determinades”, ha subratllat.

El 129 president de la Generalitat estudiarà mesures legals a emprendre però amb una “esperança limitada” que prosperin. “Quan representants del propi sistema judicial es troben en la conxorxa, la sensació que tens és que ho intentaran tapar tot”. “És lamentable, trist, decebedor, interpel·lador i no deixa en bona situació als qui defensen que Espanya gaudeix de la plena democràcia i d’un sòlid estat de Dret”, ha afegit.

Artur Mas també ha confirmat que tractarà de la qüestió amb Xavier Trias, també afectat per les accions del mateix jutge, i conjuntament estudiaran les millors mesures a emprendre. Però ho farà “amb una gran desconfiança” perquè s’ha posat al descobert que “aquell que és àrbitre, deixi de posa-se la samarreta d’un dels dos equips i a més d’aquell que busca, precisament, jugar brut”.