President Mas: “Una Catalunya independent pot garantir nivells d’ocupació i un estat del benestar millors com els d’Àustria i Dinamarca”

En un sopar col·loqui al Club d’Economia de Lloret de Mar, assegura que la querella de la Fiscalia contra Carme Forcadell és “una mostra més del monòleg del NO de l’Estat espanyol”

El president Mas durant la salutació als empresaris, assistents a la conferència

El president Mas durant la salutació als empresaris, assistents a la conferència "El país que podem fer"

El 129è president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest vespre que “una Catalunya independent pot garantir nivells d’ocupació i un estat del benestar millors com els d’Àustria i Dinamarca”. El president Mas ho ha afirmat aquesta nit en un sopar-col·loqui “El futur que podem fer” organitzat pel Club d’Economia de Lloret de Mar. Mas també s’ha referit a l’actualitat política, recordant que la “les inhabilitacions o la querella contra Carme Forcadell és una mostra més del monòleg del NO de l’Estat espanyol davant de l’agenda catalana”. En aquest sentit, el president Mas ha recordat l’oferiment de diàleg per acordar un referèndum anunciat pel president Carles Puigdemont.

El president Mas ha recordat que Catalunya ha d’aspirar als nivells econòmics, d’ocupació i benestar social de països de la Unió Europea com Àustria, Dinamarca i Holanda. “Podem garantir un estat del benestar prou sòlid a Catalunya si tenim les eines pròpies d’un estat?”, ha preguntat el 129è president als assistents, i ha afegit que avui a la tarda ha visitat la Fundació Autisme Mas Casadevall a Serinyà: “Catalunya aporta 126 euros per cada nen amb autisme, el País Basc –gestionant els seus propis recursos- n’aporta 170 i Perpinyà, és a dir França, n’aporta 300”. Per això, Mas ha evidenciat la necessitat que Catalunya assoleixi el seu propi Estat.

Davant d’un auditori format per empresaris del municipi, el president Mas també ha assenyalat la urgència de que Catalunya tingui unes infraestructures posades al dia i ha comparat els ports catalans amb els de Rotterdam i Anvers. “Moltes empreses internacionals reconeixen la professionalitat dels nostres treballadors portuaris, però valoren molt més la connectivitat dels ports holandesos i belgues amb la resta del continent”, ha concretat i ha assegurat que “la consecució d’un nou país ens permetria revertir aquesta situació”.

 

El Club d’Economia de Lloret De Mar

Fundat l’any 1989, el Club d’Economia de Lloret de Mar és una entitat que aplega representants de diverses activitats econòmiques que es desenvolupen a Lloret de Mar, incloent als principals empresaris i industrials del sector turístic, que des de fa 25 anys actua com a fòrum d’estudi i debat per propiciar el desenvolupament econòmic de la població.

Durant el 2015 el Club va celebrar un debat electoral municipal durant el mes de maig i quatre trobades amb empresaris i economistes: Ramon Adell, catedràtic d’Economia de l’Empresa de la Universitat de Barcelona (UB), Anton Costas, catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona i expresident del Cercle d’Economia, Amancio López, president del Grup Hotusa, i Jaume Dulsat, alcalde de Lloret de Mar.