El president Artur Mas, reconegut com a “Col.legiat de Mèrit 2020” pel Col.legi d’Economistes de Catalunya

La cerimònia d'entrega del títol i la insígnia corresponent s'ha cel·lebrat en el marc de la Jornada dels Economistes 2020

El Col.legi d’Economistes de Catalunya ha volgut distingir al president Artur Mas amb el reconeixement de “Col.legiat de Mèrit 2020”. La cerimònia d’entrega del títol i la insígnia corresponent, realitzada en format virtual, s’ha cel·lebrat en el marc de la Jornada dels Economistes 2020 que anualment organitza l’entitat. Juntament amb el president Mas, s’ha reconegut al director de la Divisió Teòrica de l’Institut Max Plank, el científic Juan Ignacio Cirac, amb el títol de “Col.legiat d’Honor 2020” per la seva aportació en el camp de la ciència econòmica.

El degà del Col.legi d’Economistes de Catalunya, Anton Gasol, ha assegurat que “hi ha pocs honors més grans per a una institució que un dels seus col.legiats hagi sigut president del país”. El degà també ha reconegut la trajectòria del president Artur Mas “sempre fidel al col.legi” i n’ha destacat tant la seva inicial trajectòria en el sector privat com els molts anys de dedicació “de servei públic a través de la política al més alt nivell”.

El president Artur Mas ha volgut agraïr el reconeixement rebut per part del Col.legi d’Economistes de Catalunya. En el seu parlament posterior a la imposició de la insígnia per part del degà de l’entitat, ha assegurat que els polítics “estem acostumats a rebre més garrotades que no pas premis” i que, el fet que col.legues economistes et considerin “col.legiat de mèrit” suposa un “agraïment inmens”. El president Artur Mas ha confessat que va ser “tota una sorpresa” descobrir la decisió del Col.legi d’Economistes, entitat que considera “també, en part, casa meva” ja que n’està col.legiat des que just va acabar la carrera i en va inaugurar l’actual seu institucional a la plaça Gal.la Placídia de Barcelona.