President Mas: “Agraïm l’onada de solidaritat i demanem que no s’aturi per als nous represaliats”

El 129è president de la Generalitat ha comparegut acompanyat de la vicepresidenta Ortega i la consellera Rigau en nom dels perjudicats per la sentència del Tribunal de Cuentas sobre el 9-N

“No ens donem per vençuts, és una injustícia manifesta”

El 129è president de la Generalitat, Artur Mas, ha comparegut acompanyat de la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau als jardins de Palau Robert per valorar i agrair les mostres de suport rebudes després que, divendres passat, la sala de justícia del Tribunal de Cuentas confirmés i augmentés la condemna a Artur Mas, Joana Ortega, Francesc Homs, Irene Rigau i sis persones més per l’organització de la consulta del 9-N.

Les despeses suposadament originades pel 9-N havien estat xifrades inicialment en 4.946.788,16 euros, i els afectats van recórrer la sentència. Ara, el jutjat ha augmentat la condemna en 41.831,95€ més per despeses que fins ara no s’havien valorat. En total, doncs, gairebé cinc milions d’euros (4.988.620,11 euros) de multa als quals els afectats hi han pogut fer front gràcies a la Caixa de Solidaritat. “Agraïm l’onada de solidaritat en els processos d’autodeterminació, que no s’aturi. Ja no ho demanem per nosaltres i les nostres famílies”, ha dit el president Mas, que ha emplaçat la ciutadania a seguir omplint la Caixa de Solidaritat per a tots els nous represaliats. En aquest sentit, ha destacat que les persones que han col·laborat a la Caixa de Solidaritat “no han mirat carnets, sigles ni propostes polítiques” i ha subratllat que “això és un exemple i un referent de cara a la necessitat absoluta d’actuar amb el sentit més unitari possible”. Mas ha definit com a “útil” l’aportació de la ciutadania i ha anunciat que el proper pas serà presentar un recurs al Tribunal Suprem. “No ens donem per vençuts, és una injustícia manifesta”, ha sentenciat.

A banda de la sanció econòmica, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ja va resoldre que Mas no podria exercir cap càrrec públic fins al febrer del 2020.  El tribunal va fixar el 23 de gener d’aquest any com la data a partir de la qual començava a comptar la inhabilitació, que a efectes pràctics ha estat de tres anys, des del març del 2017.