President Mas: “Catalunya ha de tenir un projecte de país basat en la qualitat i l’equitat com els països més pròspers d’Europa”

El 129è president de la Generalitat assegura que “cal arribar amb la màxima acumulació de forces al moment de la negociació per maximitzar els beneficis, ja que no es contempla un escenari de no acord perquè els costos són massa elevats”

El 129è president de la Generalitat, Artur Mas, ha pronunciat la conferència “Un projecte per a Catalunya” aquest matí al Fòrum Club de la Cambra de Sabadell i ha assegurat que “Catalunya ha de tenir un projecte de país basat en la qualitat i l’equitat com els països més pròspers d’Europa”.  El 129è president de la Generalitat ha fet referència al context polític que viu Catalunya i a l’objectiu d’assolir el seu propi Estat com la resta de països europeus. En aquest sentit, ha instat totes les forces sobiranistes a “arribar amb la màxima acumulació de forces al moment de negociar amb l’Estat per poder optimitzar els beneficis i repartir els costos”.

El president Mas ha radiografiat davant dels empresaris i representants del teixit associatiu del Vallès Occidental com s’ha d’estructurar la Catalunya del futur. Mas els ha emplaçat a col·laborar amb les institucions  públiques des de l’àmbit privat. “Hem d’emmirallar-nos a països europeus de primera divisió amb més indústria, més Formació Professional Dual, més exportació, més universitat i menys atur”, tot concretant que s’haurà de transitar cap a un projecte fiscal propi amb “més moderació fiscal i per tant, menys frau fiscal”.

El 129è president ha analitzat com es prepara l’escenari polític de l’any 2017 que ha qualificat de clau per desbloquejar el procés sobiranista. Ha remarcat que “el context del no acord comportaria costos massa elevats per a tothom, per a Espanya, per a Europa i per a Catalunya”. Per aquest motiu Artur Mas ha subratllat que descarta arribar en aquest punt “perquè aquest escenari no és desitjat per ningú”. I ha subratllat que el país no hauria arribat al punt de poder assolir ser un estat “si no haguéssim acumulat forces entre tots, els de la corbata, els de la camisa, les de la brusa i els de la samarreta”.

Finalment, el president Mas ha indicat que l’estructura econòmica de Catalunya  s’hauria d’assemblar més al Vallès Occidental, que “tingués entre el 25% i el 30% de la seva base econòmica radicada en la indústria”“Com a país ja hem superat l’objectiu de la Unió Europea situat en el 20%, ara toca ser com Àustria i Dinamarca amb una indústria tecnològica i exportadora”, ha sentenciat