President Mas: “Hem de seguir apostant per la FP Dual com Alemanya o Àustria que tenen una base industrial innovadora”

El president Mas ahir a Sant Just Desvern

El president Mas ahir a Sant Just Desvern

En la presentació dels cursos del Barcelona Media College de l’Escola Antoni Algueró de Sant Just Desvern alerta que “Catalunya no pot perdre l’actiu de la col•laboració entre l’àmbit públic i el privat”

El president Mas va assistir ahir al vespre a la presentació del Barcelona Media College i els nous cursos que posarà a disposició per als professionals del disseny gràfic i per als estudiants de l’Escola Antoni Algueró de Sant Just Desvern. Mas va assegurar que com a país “hem de seguir apostant per la Formació Professional Dual com ho fan Alemanya, Àustria o Suïssa que tenen una base industrial innovadora”. El president Mas ha participat a la presentació del Barcelona Media College i ha analitzat la importància que té i que tindrà l’economia digital en els propers anys. Per això ha emplaçat els empresaris del Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya, els docents i els estudiants a “afrontar aquest repte perquè amb les previsions de la Comissió Europea damunt la taula tenim una oportunitat”.

El president de Convergència ha radiografiat els darrers informes i previsions de la Comissió Europea i ha recordat que “amb l’horitzó 2020 està previst que facin 825.000 llocs de treball relacionats amb el món de les tecnologies de la informació i la comunicació” (TIC) i que “el 90% de les professions de la Unió Europea requeriran un coneixement més profund de les noves tecnologies”.

En aquest sentit, Artur Mas ha assenyalat que per aprofitar aquesta oportunitat i fer-ho des de tots els àmbits “el públic i el privat”. “Catalunya no pot perdre l’actiu de col·laboració entre l’àmbit públic i el privat”, ha afirmat tot recordant que l’Escola Antoni Algueró és iniciativa del Gremi però que a la vegada col·labora amb la Generalitat de Catalunya.