El president Mas ofereix un col·loqui a la Duke University

El 129è president ha aprofitat el viatge per reunir-se amb representats de la universitat i l'ambaixador Patrick Duddy

Col·loqui president Mas a la Duke University

Col·loqui president Mas a la Duke University

La Universitat de Duke, a Carolina del Nord, ha convidat el president Mas a explicar, compartir i difondre el seu punt de vista i la seva experiència en relació a la situació política de Catalunya i Espanya, en el marc del programa American Grand Strategy. El 129è president ha protagonitzat el col·loqui “Catalonia, Spain, and the Challenge of Leadership in Fractious Nation States”, moderat pel Dr Giovanni Zanalda.

Durant la sessió, que ha comptat també amb la participació dels membres de la comunitat universitària assistents, el president ha posat com a exemple de moviment de base social el procés d’autodeterminació de Catalunya, ha reflexionat sobre la creació de nous estats en un món globalitzat, sobre el futur de la Unió Europea i ha posat en evidència el debilitament dels principis i valors democràtics que representen els judicis contra els líders polítics i civils que han encapçalat el procés sobiranista.

Aprofitant el seu desplaçament a Carolina del Nord, el president s’ha entrevistat amb diversos representants de la comunitat universitària, tant estudiants com doctors i professorat, i amb l’ambaixador Patrick Duddy.