El president Mas participa al cicle ‘Refer Catalunya’ que organitza l’entitat L’H Espai de Debat

L’expresident identifica la falta d'unitat com a principal debilitat del món sobiranista i insisteix en la necessitat d'arribar a consensos en els grans temes de país

“El tema de la llengua mereix un punt i a part, governi qui governi ho haurem de defensar com a país”

El president Mas ha participat aquest dilluns al cicle “Refer Catalunya” que organitza l’entitat L’H Espai de Debat, en què ha mantingut una conversa telemàtica amb la periodista Milagros Pérez Oliva.

L’expresident ha identificat com a principal debilitat del món sobiranista la falta d’unitat, i ha apuntat que possiblement “l’excés de personalismes i la manca d’objectivació dels temes fa que l’entesa –entre partits independentistes- sigui complicada”. En aquest sentit, Mas ha subratllat que no és impossible superar les diferències: “s’han pagat preus molt alts, tenim l’obligació política d’estar per sobre dels personalismes”. I ha insistit que cal arribar a consensos en temes importants, com per exemple el tema del català a l’escola: “el tema de la llengua mereix un punt i a part, governi qui governi ho haurem de defensar com a país”.

Preguntat sobre el pas al costat del fins ara secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sánchez, Mas ha apuntat que “Junts està en procés de definició” tant pel que fa a lideratges com a ideologia.