President Mas: “El TC ens va expulsar de la Constitució, ens van pispar l’última paraula”

El 129è president de la Generalitat ha protagonitzat un intens cara a cara amb l'expresident espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, al programa 'Salvados', de Jordi Évole

Com ha evolucionat la situació política des de l’aprovació de l’Estatut, l’any 2006, fins ara? Els dos artífex del pacte de l’Estatut, el 129è president de la Generalitat, Artur Mas i el l’expresident espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, han contraposat oponions sobre la situació política actual i el període que ha passat des que tots dos van pactar l’Estatut fins a l’aplicació del 155.

Sobre com va afectar la sentència contra l’Estatut, Mas ha estat contundent asseverant que “el Tribunal Constitucional ens va expulsar de la Constitució” perquè “ens van pispar l’última paraula”. I ho ha argumentat explicant que és la pròpia Carta Magna que diu que són els qui tenien l’última paraula sobre l’Estatut, perquè han de ratificar en referèndum la nova llei pactada entre governs i parlaments. I això, amb la sentència del TC, salta pels aires.

Mas ha criticat que l’estat espanyol “practiqui la guerra bruta i es perseguexin les idees; com als que són a presó i fora del país, que se’ls persegueix per tenir idees”. Preguntat per si encara és independentista, el president ha afirmat que “sí, no hi ha cap projecte alternatiu que doni a Catalunya garanties de futur”.

El 129è president ha aprofitat també per fer autocrítica i reconèxer que el seu error ha estat “posar terminis a la independència”.