President Mas: “Una victòria del procés independentista necessita una majoria inapel·lable, aliats exteriors sòlids i unitat estratègica”

En una entrevista a Els Matins de TV3, insisteix que “cal evitar la trencadissa i l’esquerda” dins el seu espai polític

Mas afirma que “cal evitar la trencadissa i l’esquerda” dins el seu espai polític

El 129è president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat en una entrevista a Els Matins de TV3 que les condicions sine qua non per a una victòria del procés independentista passen per “una majoria sòlida i inapel·lable, aliats exteriors sòlids, i unitat estratègica”. “Qui ens prendrà seriosament si no hi ha unitat?”, s’ha preguntat Mas, insistint en la línia del que considera indispensable per afrontar la situació política de Catalunya.

Preguntat per una eventual inhabilitació del president Torra després d’haver mantingut la pancarta a favor dels presos polítics i exiliats a la façana del Palau de la Generalitat, Mas s’ha mostrat partidari de, arribats a aquest punt, descartar la ‘via Venturós’, és a dir, la presidència simbòlica en cas de sentència ferma.

Pel que fa al seu propi espai polític, Mas ha insistit que “cal evitar la trencadissa i l’esquerda” i ha assegurat que “hi ha negociacions i converses per arribar a bon port”. “Em semblaria inconcebible que a casa nostra no poguéssim fer aliances, com sempre hem fet”, ha sentenciat.