Els presidents Mas i Montilla conversen sobre actualitat política al programa ‘Aquí Cuní’

Els expresidents reflexionen sobre les eleccions a Andalusia, els Jocs Olímpics d'Hivern i els indults, entre d'altres temes

Els presidents Mas i Montilla durant la conversa amb Josep Cuní

Els presidents Mas i Montilla durant la conversa amb Josep Cuní

President Mas: “Un sol magistrat que canvia dins el Suprem pot arribar a canviar una mesura del calat d’uns indults que afecta al conjunt de la política espanyola?”

El president Mas i el president Montilla han conversat avui al programa ‘Aquí Cuní’ de la SER Catalunya, dirigit i conduit per Josep Cuní. Els dos expresidents han mantingut una conversa en to reflexiu sobre temes d’actualitat, entre els quals els resultats de les eleccions andaluses, els jocs olímpics d’hivern, els indults o l’Operació Catalunya.

Sobre les eleccions andaluses, Mas ha apuntat que la majoria absoluta del PP a Andalusia “pot marcar tendència i estat d’ànim”, però ha subratllat que “unes eleccions d’un marc territorial i unes altres no tenen perquè ser necessàriament similars”. “El que ha passat a Andalusia pot marcar una tendència a Espanya, però crec que no portarà una victòria electoral amb gran majoria del PP”, ha dit Mas, que ha afegit que “hi ha partida per jugar” i que “els paràmetres són diferents”.

Respecte als Jocs Olímpics d’Hivern, Mas ha afirmat que malgrat el fet que el govern d’Aragó “hagi baixat del tren, no vol dir que el govern espanyol no pugui defensar que la candidatura de Catalunya vagi endavant”. “Si això el COE ho entoma així i presenta la candidatura, crec que tenim altíssimes probabilitats de poder organitzar aquests jocs l’any 2030”, ha augurat l’expresident Mas.

En relació als indults, que avui fa un any que el govern espanyol els va concedir, Mas ha posat en dubte la seguretat jurídica i la certesa en l’àmbit del dret a l’Estat espanyol: “El Tribunal Suprem va decidir no admetre els recursos contra els indults, i ara , pel fet de canviar un magistrat al Suprem, s’obre la porta a revisar els indults”. “Un sol magistrat que canvia dins el Suprem pot arribar a canviar una mesura del calat d’uns indults que afecta al conjunt de la política espanyola?”, s’ha preguntat l’expresident.

Sobre l’Operació Catalunya, Mas ha reiterat que creu que tota aquesta operació “es va fer amb connivència del Ministeri de l’Interior i també de la Moncloa”, encara que ha matisat que això últim no ho pot demostrar. “Però estic convençut que no només era el Ministeri de l’Interior i la policia patriòtica”, ha assegurat l’expresident, que també ha afegit que hi havia altres actors com mitjans de comunicació “que jugaven la mateixa partida”.