President Mas: “És necessari crear un camí estratègic compartit dins el món sobiranista per donar resposta a la sentència del judici de l’1-O”

En una entrevista a Catalunya Ràdio apunta que "s’ha de traçar el camí davant una política espanyola incapaç de plantejar una solució per Catalunya”

La periodista Mònica Terribas ha entrevistat el 129è president de la Generalitat a 'El matí de Catalunya Ràdio'

El president Mas ha estat entrevistat a El matí de Catalunya, on ha assegurat que “és necessari crear un camí estratègic compartit dins el món sobiranista per donar resposta a la sentència del judici de l’1-O i prosseguir el camí cap a la llibertat de Catalunya”. Preguntat per unes hipotètiques eleccions al Parlament, ha assegurat que “no és el més recomanable”.

En relació a la política espanyola, Mas ha reiterat que no confia que aquesta “posi sobre la taula una bona solució per Catalunya” i ha dit: “es manté l’objectiu, però s’ha de traçar el camí davant una política espanyola incapaç de plantejar una solució”, ha reiterat. “Partint d’això, hem d’entrar a la resistència activa: aguantar i millorar”. En aquest sentit, ha apuntat que “entre algú que et vol arrasar i algú amb qui com a mínim pots pactar i que no t’arrasi, prefereixo aquest encara que no m’aporti la solució”, ha dit Mas, que creu que “hem de votar en funció dels nostres interessos com a país”.

El 129è president ha dit que espera veure asseguts al Parlament Europeu el president Puigdemont i Toni Comín perquè puguin exercir la responsabilitat parlamentària que els ha estat atorgada per la ciutadania a les urnes.