President Mas: “La reacció a la sentència del judici de l’1-O no ha de passar per la solució fàcil de convocar unes eleccions immediatament”

En una entrevista al diari ARA, Mas aposta per intervenir en la política espanyola i procurar que hi hagi un govern “que no pretengui simplement enfonsar-nos cada dia en la misèria”

El president Mas apunta que unes noves eleccions generals podrien reforçar la majoria socialista, la qual cosa “tampoc aniria bé pels propis interessos del projecte sobiranista”

En una entrevista al diari ARA, el president Mas ha fet balanç del camí que el sobiranisme ha recorregut fins ara i ha compartit possibles passos a seguir. “Si la sentència del judici de l’1-O és condemnatòria, sigui dura o no tan dura, per delictes que no van existir, la reacció ciutadana ha de ser contundent, absolutament pacífica, però contundent, perquè és un missatge que hem de fer arribar a tot arreu del món”. Al mateix temps, ha assegurat, “soc partidari que la reacció institucional no passi per la solució fàcil de convocar unes eleccions immediatament, posant en risc la majoria del Parlament, perquè és el millor regal que li podem fer a l’Estat espanyol”.

En aquest sentit, Mas ha explicat que en la situació actual, en què Catalunya no es pot deslligar legalment de l’Estat espanyol, “és millor que juguem políticament en el marc espanyol, procurant que a Madrid hi hagi un tipus de govern i de majoria parlamentària que no pretengui simplement enfonsar-nos cada dia en la misèria”. Encara que Mas no creu que el PSOE aporti una solució per al conflicte amb Catalunya, sí que apunta que “com a mínim s’hi pot parlar d’alguna cosa i sobretot, podem protegir-nos a nosaltres”. A més, creu que el fet d’unes noves eleccions generals podria reforçar la majoria socialista, la qual cosa “tampoc aniria bé pels propis interessos del projecte sobiranista”.

Preguntat sobre l’estratègia a seguir a partir d’ara, Mas ha apuntat que, a banda d’intervenir en la política espanyola, “hem d’apostar pel bon govern, seguir fent el nostre camí, utilitzar a fons els instruments que tenim i guanyar legitimitat interior per a les majories socials”. “També hem de treballar per guanyar aliats internacionals i europeus”, ha subratllat.

Amb tot, ha apuntat que “un projecte seriós com la independència no es pot fer si no hi ha travada una unitat interna entre els actors que l’han de dur a terme” i ha afegit que, davant la negativa d’un referèndum acordat per part de l’Estat, “cal anar creixent en la majoria, que sigui molt clara i que en algun moment provoqui una reacció de legitimitat a nivell europeu i a nivell internacional que ens porti la solució definitiva”.