President Mas: “El projecte sobiranista està viu i hem de mantenir el nostre rumb, sabent que tenim molta feina per fer”

En una entrevista a El Nacional.cat, el 129è president apunta una triple resposta després de la sentència de l’1-O: judicial, ciutadana i institucional

Foto: Sergi Alcàzar

Foto: Sergi Alcàzar

“Hem de mantenir el nostre rumb, sabent que això requereix més temps del que alguns pensaven, més majories de les que s’havien dit, millor aliances europees i internacionals que les que tenim, i que requereix que tinguem un bon pla estratègic, un bon full de ruta, per saber les passes endavant que s’han de fer a partir d’ara”

En una entrevista a El Nacional.cat, el 129è president de la Generalitat ha assegurat que “el projecte sobiranista està viu, els votants hi són i no hi ha un projecte alternatiu viable”. “No hi ha ni hi haurà cap oferta que doni una solució definitiva per part d’Espanya al tema català”, ha afirmat Mas, que ha deixat clar que “hem de mantenir el nostre rumb, sabent que això requereix més temps del que alguns pensaven, més majories de les que s’havien dit, millor aliances europees i internacionals que les que tenim, i que requereix que tinguem un bon pla estratègic, un bon full de ruta, per saber les passes endavant que s’han de fer a partir d’ara”. “Per tant, hi ha molta feina per fer”, ha subratllat.

Preguntat per quina ha de ser la resposta després de la sentència del judici de l’1-O, Mas ha apuntat una triple resposta: judicial, ciutadana i institucional. Pel que fa a la resposta judicial, “preveient que la sentència serà contrària i a més injusta”, el 129è president ha recordat que “això no acaba a Madrid, sinó que acaba a Estrasburg”, on els tribunals europeus “tindran l’última paraula”. La segona reacció, segons Mas, ha de ser la ciutadana. “Aquest moviment va néixer perquè la gent sobiranista va empènyer molt, i quan empenys molt, tens una responsabilitat”, ha apuntat. I la tercera resposta, que correspon a partits i institucions, ha de ser la institucional, i segons Mas “no ha de passar per convocar eleccions, perquè tot i ser la resposta més fàcil, no és la més intel·ligent, perquè poses en risc la majoria independentista del Parlament”.