President Mas: “L’Estat espanyol vol construir el relat inexistent que el món sobiranista empara la violència”

En una entrevista a ‘El Punt Avui’ apunta que l’Estat “està preparant el terreny per, algun dia, arribar a il·legalitzar els partits independentistes”

"L’estratègia del món sobiranista ha de ser i ha estat sempre la resistència pacífica”

En una entrevista al diari ‘El Punt Avui’, el 129è president de la Generalitat ha assegurat que des de l’Estat espanyol “es vol construir el relat inexistent que el món sobiranista empara la violència; fins i tot, diran, el terrorisme”. “Jo no menystindria aquesta lectura”, ha advertit Mas, que ha apuntat que “hem de saber llegir el mapa de l’estratègia política” de l’Estat, que “està preparant el terreny per, algun dia, arribar a il·legalitzar els partits independentistes”.

En aquest sentit, Mas ha subratllat que el mapa de l’estratègia política de l’Estat, doncs, passa per “convertir els partits independentistes o els seus líders en aquella gent que empara el terrorisme” i ha insistit que l’estratègia del món sobiranista “ha de ser i ha estat sempre la resistència pacífica”“La violència l’han utilitzada ells, no nosaltres”, ha recordat Mas, que ha afegit que “no hem de ser tan ingenus ni tan babaus per posar-los tan fàcil que construeixin aquest relat i que els violents acabem sent nosaltres, quan això és radicalment fals”.

Sobre la resposta a la sentència del judici de l’1-O que el Suprem farà pública aquests propers dies, Mas ha reiterat tres plans de resposta: la jurídica, que no acabarà a Madrid sinó als tribunals europeus; la ciutadana, en mans de les entitats, que ha de ser “massiva, exemplar, cívica, pacífica i rotunda”; i la resposta institucional, que pertoca als partits i a les institucions.

Preguntat per un possible 155, Mas ha afirmat que “l’Estat no té fre en la seva repressió, hem d’estar preparats per tot”. I ha sentenciat: “la política espanyola no està capacitada per donar una solució estructural al conflicte català”.