President Mas: “L’important en cas de fer un nou referèndum seria saber què passa l’endemà. Hauria de ser homologat per la comunitat internacional i que el resultat fos implementable”

En una entrevista a ‘El Periódico’, apunta que les protestes al carrer “són la conseqüència d’una sentència injusta i impròpia que ens allunya de la solució i agreuja el problema”

"Tota protesta és legítima si no és violenta”

El 129è president de la Generalitat, Artur Mas, en una entrevista a ‘El Periódico’, ha assegurat que no diria que no a la possibilitat de fer un nou referèndum, “però l’important seria saber què passa l’endemà”.  “Sabem què significa fer un referèndum contra el marc jurídic espanyol; el que no sabem, i ens falta, és què es fa l’endemà per implementar el seu resultat”, ha explicat. Fent referència al que també apunta, a Escòcia, la primera ministra Nicola Sturgeon, Mas ha coincidit en defensar que un nou referèndum hauria de ser “homologat per la comunitat internacional i que el resultat sigui implementable”; i ha insistit, un cop més, que l’escenari ideal seria celebrar un referèndum “pactat amb l’Estat”.

En relació a les protestes al carrer en resposta a la sentència, Mas ha defensat que “tota protesta és legítima si no és violenta”“Les protestes no són perquè sí, són la conseqüència d’una sentència injusta i impròpia que ens allunya molt més de la solució i agreuja el problema”, ha afirmat Mas, que ha afegit que “no es pot pretendre que quan humilies algú, aquest es quedi de braços plegats o com un xaiet tancat a casa”. “Tota protesta és legítima quan no hi ha agressions, però té un semàfor vermell, que és la violència”, ha sentenciat.