President Mas: “Desitjo que en aquesta nova legislatura que comença hi hagi lleialtat entre socis”

Mas ha estat entrevistat al Parlament de Catalunya, al programa Planta de Baixa de TV3, pocs minuts abans que Pere Aragonès fos investit nou president de la Generalitat

El president Mas, durant l'entrevista al programa Planta Baixa de TV3 feta des del Parlament de Catalunya

El president Mas, durant l'entrevista al programa Planta Baixa de TV3 feta des del Parlament de Catalunya

"No podem fer descansar tot el pes del procés sobiranista sobre el govern de la Generalitat”

El president Mas ha estat entrevistat avui al Parlament de Catalunya, al programa Planta de Baixa de TV3, pocs minuts abans que Pere Aragonès fos investit nou president de la Generalitat de Catalunya.

Mas ha desitjat sort i encerts a Aragonès, així com també ha desitjat que en la nova legislatura “hi hagi lleialtat entre socis”. “Desitjo que els bons propòsits que estem sentint aquests dies siguin realitats tangibles després, tot i sabent perfectament que la política no és el paradís”, ha dit l’expresident, que ha afegit que malgrat en política no existeix la “placidesa”, sí que “hi ha d’haver uns mínims a partir dels quals es puguin construir coses i teixir acords entre gent diferent i desigual”.

Preguntat sobre qui ha de dirigir el procés sobiranista, Mas ha manifestat que, des del seu punt de vista, “no podem fer descansar tot el pes del procés sobiranista sobre el govern de la Generalitat”. “S’han de separar bé els rols: algú ha de dirigir el procés sobiranista i algú ha de governar el país”, ha dit Mas, que ha advertit que “sinó passarà el que ha passat fins ara”, en referència al control que ha exercit l’Estat espanyol sobre la Generalitat de Catalunya aquests darrers anys.