President Mas, a RAC1: “Vull fer de pont per refer la unitat del projecte sobiranista i la unitat del meu propi espai polític”

En una entrevista a RAC1, apunta que tot i que no confia en el resultat de la taula de diàleg, "cal aprofitar qualsevol escletxa" i afirma que ha de servir "per parlar del problema polític de fons de Catalunya”

"Me’n vaig anar per garantir la unitat del projecte sobiranista, i no cal dir que també esperava i confiava en la unitat del meu propi espai polític”

“Una de les coses que vull fer a partir d’ara, allunyat de la primera línia política, és fer de pont per refer la unitat del projecte sobiranista i la unitat del meu propi espai polític”. Així ho ha ratificat el 129è president de la Generalitat en una entrevista a El Món a RAC1 el dia després de la seva roda de premsa als Jardins de Palau Robert. “Jo vaig fer el pas al costat fa quatre anys i mig, el gener del 2016. Me’n vaig anar per garantir la unitat del projecte sobiranista, i no cal dir que també esperava i confiava en la unitat del meu propi espai polític”, ha recordat Mas, que ha assegurat que quatre anys i mig després observa que “dins el projecte sobiranista hi ha picabaralles constants i dins del meu espai polític no es troba encara la fórmula per sumar tot el que s’ha de sumar”.

Preguntat sobre si hi ha opcions que el PDeCAT i JxCAT es presentin junts a unes eleccions, Mas ha apuntat que “encara hi ha un fil d’esperança perquè l’espai es pugui recomposar i els votants es puguin trobar, com a mínim, amb una oferta electoral conjunta”.

Sobre la taula de diàleg, el president Mas ha dit que no confia en el resultat d’aquest diàleg, tenint en compte les esperances que té el món sobiranista. “Però encara que no hi confiï, si nosaltres sempre som els que aixequem la bandera del diàleg, quan hi ha una petita escletxa pel diàleg l’hem d’aprofitar”, ha afirmat. També ha aclarit, però, que aquesta taula de diàleg “ha de servir per parlar del problema polític de fons de Catalunya”. “Per parlar de temes del dia a dia del govern ja hi ha una altra taula que es diu Comissió Bilateral”, ha sentenciat.

Mas també ha revelat, durant l’entrevista, que va anar a la Moncloa abans de la sentència del judici del procés per donar la seva opinió a Pedro Sánchez sobre com desbloquejar la situació política a Catalunya. Mas li traslladar que l’autodeterminació era un punt de consens a la societat catalana i que s’havia de treballar per fer-lo realitat.