President Mas: “La sentència de l’1-O ha de tenir una triple resposta: judicial, ciutadana i institucional”

El president Mas rebutja la convocatòria d’eleccions com a conseqüència de

“Convocar eleccions com a conseqüència de la sentència no és el camí, no és cap solució, excepte que no es busqui alguna mena d’interès partidista”

La sentència del judici de l’1-O ha de tenir una triple resposta: judicial, ciutadana i institucional, segons el 129è president de la Generalitat, Artur Mas. Així ho ha expressat aquest dilluns en una entrevista al programa ‘No ho sé de RAC1’, amb Agnès Marquès, on ha rebutjat la convocatòria de noves eleccions com una de les respostes institucionals a la sentència: “convocar eleccions com a conseqüència de la sentència no és el camí, no és cap solució, excepte que no es busqui alguna mena d’interès partidista”, ha apuntat Mas.

Preguntat per la possibilitat d’una vaga general, ha assegurat que en aquest cas “caldria calcular molt bé les conseqüències”. “Si s’aconsegueix moure l’statu quo, té sentit”, ha dit Mas, però sinó, es podria convertir “en un tret al peu” per a l’independentisme. Malgrat veure amb bons ulls un govern de concentració com a resposta a la sentència “perquè ampliaria els suports al Parlament”, ha assegurat que aquest és un debat “absurd” i “sense recorregut” perquè els comuns ja han mostrat la seva negativa a la proposta.

Pel que fa a la resposta ciutadana, ha apuntat que aquesta caldria impulsar-la des de la societat civil, mentre que sobre la resposta judicial, ha recordat que “el camí judicial no acaba a Madrid, sinó a Estrasburg”.