Èric Vergés (Els Catarres): “Els joves han d’opinar més de política. El que hem construït és massa fràgil i cal defensar-ho”

Nou capítol del videopodcast del president Artur Mas amb el cantant d'Els Catarres, Èric Vergés

Èric Vergés, cantant dels Catarres i el president Artur Mas

Èric Vergés, cantant dels Catarres i el president Artur Mas

Catalunya pateix "un allau cultural" del castellà i de l'anglès que arriba per tots els canals. La cultura i la creativitat catalana "estàn en inferioritat".

El cantant i líder del grup català Els Catarres, Èric Vergés, és partidari que “els joves opinin molt més de política” i defensar “allò en el que creuen”. En conversa amb el president Artur Mas, Vergés assegura que “el país que hem construït  és massa fràgil” i que si “te l’estimes tal i com és, cal defensar-lo”. 

En un nou capítol del videopodcast A favor de la política que impulsa el president Mas, el líder dels Catarres assegura que Catalunya pateix “un allau cultural” del castellà i de l’anglès que arriba per tots els canals i que la cultura i la creativitat catalana “estan en inferioritat”. I per això, es mostra partidari “de posicionar-se” i defensar allò en el que un creu ja que “si no et posiciones, dones el poder al més fort”.

La conversa entre el cantant d’Els Catarres, Èric Vergés, i el 129è president de la Generalitat, Artur Mas, es pot veure a www.afavordelapolitica.cat, a través de YouTube, així com escoltar a les plataformes d’Spotify i Apple Podcast.

El tema escollit per a la conversa entre Èric Vergés i Artur Mas és la relació entre els joves i la política. El president Mas considera que “els joves tenen interés pel món polític” però “és la manera de fer política la que provoca l’allunyament de molts joves”. I, a més, explica Mas, “com que la política és sovint acomodaticia i posa difícil la possibilitat de fer grans canvis”, encara s’allunya més dels joves i no els convida a implicar-s’hi. 

Per la seva part, Èric Vergés assegura que actualment “hi ha més por que mai entre els joves davant la incertesa del seu futur” i, a més, “la política no dóna seguretat sobre el que passarà demà”. A aquesta situació, el cantant d’Els Catarres hi afegeix el fenòmen de les xarxes socials que “s’han convertit en una exposició constant de la nostra vida de color de rosa on tot sembla perfecte” i això genera un “efecte comparatiu” que no podem evitar i que condueix a una “permanent insatisfacció” perquè “sempre volem més”.