Artur Mas: “L’Estat espanyol ha de sortir derrotat del 21-D”

En una entrevista al programa ‘Preguntes Freqüents”, de TV3, el 129è president de la Generalitat ha defensat que “el legítim president de Catalunya és el president Puigdemont” i “si vol ser candidat, tothom a tancar files amb ell”

President Mas al FAQS

President Mas al FAQS

El president Mas ha qüestionat el paper de la justícia espanyola després de l’empresonament de més de mig Govern. En aquest sentit ha estat contundent: “ficar la gent a la presó sense motiu, també és violència. Quin és el gran delicte? Haver escoltat la gent?” El 129è president de de la Generalitat s’ha posat a la pell del president Puigdemont, “jo entenc que marxés a Bèlgica, està actuant en legítima defensa”, ha dit.

A més de criticar la decisió de la jutgessa Carmen Lamela, Mas ha carregat contra el govern de Mariano Rajoy per l’aplicació del 155. I ha deixat ben clar que per a ell, “el legítim president de Catalunya és el president Puigdemont, des del punt de vista ètic i moral”.

Amb la vista posada a les eleccions del 21-D, ha insistit que és il·legítim que les convoquin des de Madrid, però ha avisat que “l’Estat espanyol ha de sortir derrotat del 21-D”. En relació a com s’ha de presentar l’independentisme a aquests comicis, el president Mas ha recordat que ell sempre ha estat el gran defensor de la llista unitària, també ara. I sobre el candidat, no en té cap dubte: “si el president Puigdemont vol ser candidat, no hi ha discussió, tothom a tancar files amb ell”.