President Mas, a Perpinyà: “Europa s’adonarà que el moviment democràtic català no es pot aturar”

Artur Mas ha volgut aprofitar la seva estada a Perpinyà per agrair el suport de la Catalunya Nord al procés democràtic català. El president ha visitat la Casa de la Generalitat, s'ha trobat amb el món associatiu i polític i ha pronunciat una conferència

Imatge de la xerrada del president Mas a Perpinyà

Imatge de la xerrada del president Mas a Perpinyà

Coincidint amb el dia que comença a funcionar el Govern de la Generalitat, després de l’aixecament del 155, el president Mas ha visitat la Casa de la Generalitat de Perpinyà. Allà l’ha rebut el seu director, Josep Puigbert, amb qui s’ha entrevistat durant una estona. Acabada la reunió, ha signat el llibre d’honor i ha encapçalat una trobada amb representants del món associatiu i polític, entre els quals senadors i alcaldes, de la Catalunya Nord. Mas ha volgut aprofitar per agrair el suport que arriba des de la Catalunya Nord, més en un context i en unes condicions especialment adverses i complicades.

Durant el seu viatge a Perpinyà, el president ha estat convidat, també a liderar una taula rodona sota el títol ‘Catalunya, i ara què?’, que han moderat tres periodistes nord-catalans, Thierry Bouldoire (L’Independant), Antoine Gasquez (La semaine du Roussillone) i François David (France Bleue Roussillon). Durant el col·loqui, Mas s’ha mostrat confiat que “Europa s’acabarà adonant que el moviment democràtic català no es pot aturar” i ha cridat a eixamplar la base social que dóna suport a la independència, perquè “tenim la raó i, per tant, la legitimitat, però no la força suficient, encara”. Preguntat per com valora el resultat de la moció de censura i el relleu del govern de Mariano Rajoy pels socialistes de Pedro Sánchez, el president s’ha mostrat escèptic però ha sentenciat que “sempre serà millor per nosaltres que el PP i Cs siguin a l’oposició”.

Diversos mitjans locals (Radio France, France 3, L’independant, Radio Arrels, La Semaine du Roussillon) han aprofitat per entrevistar el 129è president, Artur Mas.