President Mas: “Quan el 80% dels catalans volen el referèndum es demostra que votar es la solució, en cap cas és el problema”

El 129è president de la Generalitat assegura en una conferència organitzada per Obra Cultural Balear que el procés català “és viu, vigorós i ha de ser victoriós”

El president Mas va pronunciar la conferència al Centre Cultural Sa Nostra

El president Mas va pronunciar la conferència al Centre Cultural Sa Nostra

El 129è president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat aquest vespre que “quan el 80% dels catalans volen el referèndum es demostra que votar és la solució, en cap cas és el problema”. El 129è president de la Generalitat ho ha dit durant la conferència “L’estat del procés” organitzada per Obra Cultural Balear, on ha radiografiat la situació del sobiranisme català, tot apuntant que “el procés català és viu, és vigorós i probablement victoriós”. La conferència que s’ha celebrat al centre cultural Sa Nostra de Palma ha estat presentada i moderada pel president de l’Obra Cultural Balear, Jaume Mateu.

Artur Mas ha destacat el suport que té el referèndum entre la gent de Catalunya i l’ha contraposat a l’immobilisme del govern de l’Estat. “Alguns parlen d’operació diàleg però no ens permeten asseure’ns en una taula per debatre la nostra aspiració nacional”, ha assenyalat Mas. I en aquest sentit, ha destacat la fortalesa i la transversalitat de l’independentisme català: “El sobiranisme és viu perquè hi ha una majoria parlamentària, és vigorós perquè estem executant un full de ruta amb uns objectius i ha de ser victoriós per celebrar el referèndum i guanyar-lo amb una majoria que ens legitimi”.

El 129è president ha demanat als assistents fer un exercici de perspectiva i recordar en quina situació es trobava el sobiranisme polític fa uns anys enrere. “Fa quatre anys el suport polític a la independència era del 20%, a dia d’avui és gairebé el 50%”, ha apuntat Mas. En aquest darrer terme, s’ha referit el judici de 9N que tindrà lloc entre els dies 6 i 10 de febrer i a la mobilització que pot provocar. “Els judicis polítics en contra de l’exvicepresidenta Ortega, l’exconseller Homs, l’exconsellera Rigau i jo mateix, i també el de la presidenta Carme Forcadell, han d’alimentar l’acció de la gent i generar un clima a favor del referèndum”, ha assegurat el 129è president.

Finalment, el president Mas ha concretat que si Catalunya assoleix la constitució d’un Estat pot “esdevenir la Dinamarca de la Mediterrània, amb un estat del benestar fort, una economia moderna i una base industrial exportadora”.