President Mas: “La clara demostració que Espanya no és un Estat de Dret és que ens jutgen per les idees”

El president Mas conversa amb el periodista d'El Punt Avui Jordi Grau

El president Mas conversa amb el periodista d'El Punt Avui Jordi Grau

En un diàleg amb el periodista d’El Punt Avui Jordi Grau, el 129è president assegura que “totes les sentències en contra del sobiranisme són avisos de l’Estat als que ara estan al capdavant per acabar inhabilitats”

El 129è president de la Generalitat, Artur Mas, ha valorat el procediment judicial obert contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres de la Mesa, Lluís M. CorominasAnna Simó, Ramona Barrufet, i Joan Josep Nuet: “La clara demostració que Espanya no és un Estat de Dret és que ens jutgen per les idees”. El president Mas, que demà acompanyarà Corominas i Barrufet abans de declarar fins al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, s’hi ha referit en una conferència en forma de diàleg amb el periodista d’El Punt Avui, Jordi Grau, organitzada per l’ANC al Teatre de Palafrugell. Preguntat sobre la sentència del 9N, el 129è president de la Generalitat ha assegurat que “amb dret a llei, tothom em diu que no té cap sentit; però totes aquestes sentències en contra del sobiranisme són avisos de l’Estat als que ara estan al capdavant per acabar inhabilitats”.

Davant de l’estratègia i els embats judicials de l’Estat espanyol, el president Mas ha estat contundent: “Estem en un moment d’enorme dificultat, però amb tota la determinació per seguir endavant, fer el referèndum amb una gran participació i guanyar”. 129è president ho ha exemplificat amb el cas de les urnes anunciat pel Govern de la Generalitat que lidera el president Carles Puigdemont i ha censurat la reacció de l’Estat: “Pretenen enviar requeriments a les empreses que volen contractar amb la Generalitat en aquells aspectes que vol prohibir el Tribunal Constitucional i el Constitucional ho vol prohibir tot”. Per això, Artur Mas ha afegit: “Ells volen guanyar així? Dons nosaltres també volem guanyar”.

El president Mas ha demanat als assistents que tinguin criteri personal i crític per poder guanyar la batalla del relat a favor de l’Estat independent. “Hi ha poders fàctics, amb interessos i de manera organitzada per aconseguir els seus objectius”, ha indicat el 129è president de la Generalitat, tot advertint que “s’han arribat a inventar notícies i a fer guerra bruta per neutralitzar l’ascens del sobiranisme”.

Finalment el president Mas ha recordat que l’aposta sobiranista és “necessària” perquè “si seguíem pel camí de l’autonomia no teníem futur, ens quedàvem més petits i residuals”. I en aquest sentit a fet una crida als assistents a “nodrir-se de responsabilitat un cop assolim l’Estat català, perquè aleshores la feina ben o mal feta no te la fan des de fora, sinó que l’has de fer tu mateix”.