President Mas: “La Fiscalia renuncia a investigar l’adjudicació d’obra pública perquè no hi hagut tracte de favor”

En una compareixença parlamentària sobre les declaracions de Millet i Montull, Artur Mas assegura que l’única novetat del Cas Palau és “una rebaixa escandalosa de les penes per part de la Fiscalia a canvi de canviar les versions sense cap prova nova en el judici”

El 129è president de la Generalitat, Artur Mas, ha comparegut aquest matí a la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament de Catalunya per valorar el canvi de posicionament de les declaracions de Fèlix Millet, Jordi Montull i Gemma Montull davant en el judici del Cas Palau. Mas ha negat que hi hagi hagut cap tracte de favor en adjudicacions d’obra a l’empresa Ferrovial i ho ha concretat en com s’ha desenvolupat la investigació del cas: “La Fiscalia ha renunciat a investigar l’adjudicació d’obra pública perquè no hi ha hagut tracte de favor, i sense tracte de favor no hi ha trama”. El president Mas també ha censurat que Fèlix Millet, Jordi Montull i Gemma Montull hagin canviat la versió dels fets durant les diferents fases del judici i hagin arribat a un acord amb el Ministeri Fiscal a canvi d’una rebaixa de les penes. “L’única novetat que hi ha són aquests pactes on la Fiscalia rebaixa escandalosament les penes a canvi que alguns imputats canviïn les versions sense cap prova nova en el judici”, ha indicat Mas.

El president Artur Mas ha denunciat que la investigació del cas renunciï també a investigar “fins a 9 milions d’euros que han desaparegut”, tot lamentant que “els pactes que s’estan fent entre la Fiscalia i els acusats tenen l’objectiu de perseguir Convergència per terra, mar i aire”. El 129è president ha mostrat el seu desacord en sostenir que hi hagi “comissions a un partit polític si no s’analitza l’obra pública, és com dir que es tenen goteres i no mirar el sostre”. El president Mas ha negat l’alteració de concursos d’obra pública i ho ha argumentat d’acord amb el desenvolupament del judici. “Si hi ha hagut algun tracte de favor, què costava cridar a declarar a personal de la Generalitat perquè informés com s’havien alterat els concursos? No costava res, no?”, ha qüestionat Mas, tot afegint que és “perquè se sap que les adjudicacions estan ben fetes”.

Posteriorment, el 129è president de la Generalitat ha restat credibilitat a Millet i a Montull contraposant les seves versions amb les de l’administrador de Convergència, Daniel Osàcar: “El senyor Daniel Osàcar no ha canviat ni un mil·límetre la seva versió dels fets; ha estat la mateixa des de la comissió d’investigació del juny i juliol del 2010, durant la fase d’instrucció i en la fase actual”. Per aquest motiu i davant dels pactes amb la Fiscalia que bescanvien una versió dels fets d’alguns imputats per la rebaixa de penes, Mas ha assegurat que “confio més en la seva versió que no pas la dels Montull o Millet, perquè no l’ha variat per rebaixar les penes; és la versió que sempre ens ha dit”.

El president Mas ha començat la seva intervenció recordant la seva total predisposició per comparèixer a la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament de Catalunya ja fa dues setmanes i ha destacat que sempre ha donat “les màximes facilitats per comparèixer, perquè és un compromís amb la transparència i un deure i un compromís amb el Parlament de Catalunya”. El 129è president de la Generalitat ha detallat que en aquest judici, al llarg de 8 anys, no ha estat citat en qualitat de res, ni de testimoni, ni d’acusat. “De temps n’hi ha hagut, amb una instrucció llarguíssima; si tingués alguna responsabilitat directa com diuen alguns amb les seves declaracions, la Justícia ho hauria tingut en compte”.