President Mas: “La independència és possible i val la pena”

En una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio', el 129è president de la Generalitat es mostra confiat que "veuré la independència" i esperona el Govern a "ser fidel al mandat de les urnes, que va donar majoria absoluta a l'independentisme al Parlament"

Amb la vista posada a la represa del curs polític, el president Artur Mas ha fet balanç del camí recorregut fins i ha analitzat quins han de ser els propers passos a seguir, en una entrevista a Catalunya Ràdio. “El preu que s’està pagant és alt, però ha valgut la pena, molta gent ha fet un canvi de mentalitat“, i ha afegit que “la pregunta clau és: quina alternativa quedava?“. Mas ha destacat la novetat que suposa que “la meitat de la població catalana estigui ara a favor de la independència, si ens ho haguessin dit fa uns anys, no ens ho hauríem cregut”.

El 129è president ha volgut defensar els líders que han conduït el procés d’aquells que els acusen d’haver enganyat la ciutadania afirmant que “es pot parlar d’error de càlcul, però mai de mentida, perquè el preu que s’està pagant és molt alt”. Sobre l’estratègia a seguir a partir d’ara, Mas ha emplaçat a “ser fidels al mandat de les urnes, que va donar majoria absoluta a l’independentisme, al Parlament, amb tot el ritme possible, però també calculant molt bé quins passos endavant es fan”. I s’ha mostrat confiat que “veuré la independència, no només és possible, sinó que val la pena”.

En relació al debat sobre si la societat catalana està fracturada, el president ha estat contundent “no hi ha fractura, hi ha divisió d’opinions”. I ha argumentat que és normal que les societats es divideixin, perquè passa a tot arreu amb els temes importants, “ha passat a la Gran Bretanya amb el Brèxit, per exemple”. En aquest sentit ha estat molt crític amb “aquells que parlen cada dia de fractura” perquè “són els qui més treballen perquè n’hi hagi”. I ha assenyalat Ciutadans que, segons Mas, “són els grans fracturadors, ja van néixer per això, van néixer per carregar-se la immersió lingüística”.