President Mas: “La independència la va decidir el poble de Catalunya l’1-O”

En una entrevista a ‘Els matins’ de TV3, el 129è president de la Generalitat ha assegurat que “no li traurem l’última paraula a la gent”

El 129è president de la Generalitat ha defensat la legitimitat dels resultats del referèndum d’ara fa dotze dies: “La independència la va decidir el poble de Catalunya l’1-O” i ha deixat clar que “no li traurem l’última paraula a la gent”.

Sobre la decisió de suspendre la declaració, Artur Mas ha remarcat que “va ser el consens dels partits que formen part del govern, ningú es pot desmarcar d’allò”. El president ha criticat l’actitud del govern espanyol “ni en el pitjor dels escenaris podia preveure la percussió a què ens estan sotmetent, la violència indiscriminada contra gent pacífica; en ple SXXI, un estat membre de la UE actua violentament contra la gent”. En aquest sentit ha recordat que “etimològicament, democràcia vol dir poble sobirà”. I ha advertit que si les institucions espanyoles “pretenen una rendició humiliant i vergonyant, no la tindran”.