President Mas:“La mobilització en els propers mesos haurà de ser més intensa, més present i més selectiva”

El 129è president de la Generalitat ha emplaçat els Comuns a participar en les reunions del referèndum i crida la gent “a fer confiança perquè hi ha partida i es pot guanyar”

El 129è president de la Generalitat, Artur Mas, ha remarcat aquesta tarda que l’èxit del referèndum se sustentarà en la tasca de les institucions i l’acció de la societat civil, per això “la mobilització en els propers mesos haurà de ser més intensa, més present i més selectiva”. El president Mas ho ha afirmat en una conferència organitzada per l’ANC i Òmnium a Granollers, on ha fet una crida a mantenir la unitat en la defensa del referèndum i, en aquest sentit, ha emplaçat els Comuns a participar a les reunions com la d’aquesta tarda. El 129è president també ha fet una crida “als assistents a fer confiança, perquè tot el que hem fet en els darrers cinc anys té tot el sentit ara, hi ha partida i es pot guanyar”.

El president Mas ha contraposat l’hostilitat del Govern espanyol en contra del dret de decidir amb l’aposta constructiva i democràtica de celebrar un referèndum per part del sobiranisme català. “Nosaltres tenim un projecte propi per a Catalunya, tenim líders polítics disposats a assumir conseqüències personals i una societat mobilitzada”, ha detallat Mas, tot afegint que “l’Estat espanyol no té cap projecte per a Catalunya, no tenen polítics disposats a assumir res i ningú es mobilitza massivament per la unitat d’Espanya”.

El president Mas ha defensat la tasca que porta a terme el Govern de la Generalitat liderat pel president Carles Puigdemont i ha defensat el seu convenciment que “hi haurà data i pregunta acordada amb una majoria àmplia”. El 129è president ha alertat que des del Govern espanyol “intentaran que no es faci el referèndum, seguiran inhabilitant polítics catalans, pressionant els estats de la UE i del món, i seguiran fent guerra bruta per desprestigiar les formacions polítiques més significatives del sobiranisme català”.

El president Mas ha concretat que en la política catalana hi ha hagut una llarga tradició per defensar un projecte català dins de l’Estat espanyol. “Però aquest marc mental ha canviat de l’autonomia a la sobirania”, ha indicat Mas, perquè “la gent veu que només té futur un Estat independent, perquè el camí actual és una autonomia residualitzada, petita i sense projecte propi”.