Llibres amb una mirada íntima i reflexiva

Llibre: Cap fred, cor calent. El Procés en primera persona.

“Em sento còmode en el gran espai del centre pragmàtic que busca entendre la complexitat de les societats modernes i que cerca per a cada problema la millor de les solucions sense sentir-se esclau de dogmes inamovibles o de cadenes ideològiques que limiten la llibertat de pensar i actuar. Em sento un humanista a qui fa rebel·lar la injustícia i a qui enamora la llibertat. Estic convençut que res no val la pena sense posar l’ésser humà al bell mig de tota acció i de qualsevol decisió política.”

Cap fred, cor calent.
El Procés en primera persona

“Des de l’arribada a la presidència de la Generalitat el 2010 fins al pas al costat el 2016, Artur Mas ha estat el principal artífex del procés sobiranista. En aquest llibre, que s’estén fins a l’octubre del 2017, explica en profunditat els moments clau de la presidència i del Procés, i el paper dels protagonistes, sense estalviar l’autocrítica, mostrant les llums i les ombres d’un projecte polític les fortaleses i febleses del qual coneix millor que ningú.

Com va ser la reunió amb Rajoy a la Moncloa per reivindicar el pacte fiscal. Per què va convocar eleccions el 2012. Les interioritats de la consulta del 9-N. Les conferències per proposar un full de ruta. L’entesa i els desacords amb Oriol Junqueras. L’acord agònic de Junts pel Sí per a les eleccions plebiscitàries. El pols amb la CUP i el pas al costat. La designació de Puigdemont. L’1-O i el dia a dia fins a la DUI.

Cap fred, cor calent és un relat polític de primer ordre, la baula imprescindible d’un període decisiu de la història de Catalunya.” Sinopsi de Cap fred, cor calent. El Procés en primera persona per Columna Edicions

Relat polític de primer ordre sobre un període decisiu de la història de Catalunya. En aquest llibre, Mas explica en profunditat, i des de l’autocrítica, els moments clau de la seva presidència i del Procés, així com el paper dels seus protagonistes. Llums i ombres d’un projecte polític les fortaleses i debilitats del qual Mas coneix millor que ningú.

Autoria: Artur Mas

Editorial: Columna Edicions

Any: 2020

Llibre: Servir Catalunya. Artur Mas. L’home, el polític, el pensador.

Servir Catalunya. Artur Mas. L’home, el polític, el pensador

Recull de converses entre Artur Mas i l’escriptora Teresa Pous, on es repassen les diferents vessants de la figura del president, tant la política i institucional com la faceta més personal i familiar. Un diàleg que exposa el pensament íntim i polític d’Artur Mas en un moment crucial de la història de Catalunya.

 

Autoria: Artur Mas i Teresa Pous

Editorial: Ara Llibres

Any: 2013

Llibre: Artur Mas. Retrat de l’home i el president.

Artur Mas. Retrat de l’home i el president

El fotògraf Eddy Kelele va seguir Artur Mas del 4 de novembre de 2010 al 8 de gener de 2011, unes setmanes decisives. Les seves fotografies, aplegades en aquest llibre, han captat el procés pel qual el candidat Mas es converteix en president de la Generalitat, però, sobretot, retraten una persona de carn i ossos que, en un moment donat, es converteix en el president d’un país.

 

Autoria: Jordi Ribot Puntí i Eddy Kelele

Editorial: La Magrana

Any: 2011

Llibre: La màscara del rei Artur.

La màscara del rei Artur

La periodista i escriptora, Pilar Rahola, retrata Artur Mas mesos abans de ser nomenat 129è president de la Generalitat de Catalunya. Després de mesos d’observació i anàlisi, Rahola exposa en aquest llibre un retrat íntim, sense màscares ni impostacions, de la personalitat i el capteniment, la trajectòria i els projectes, així com les idees i arguments del President.

 

Autoria: Pilar Rahola

Editorial: La Magrana

Any: 2010

Llibre: Per una Casa Gran del catalanisme.

Per una Casa Gran del catalanisme

L’obra és alhora una reflexió i una proposta; una invitació a cercar, a través d’allò que Mas anomena la Casa Gran del catalanisme, el màxim consens nacional que faci possible l’avenç del país —tant des del punt de vista nacional com des de l’estat del benestar— cap a un futur millor.

 

Autoria: Artur Mas

Editorial: Editorial Base

Any: 2008

Llibre: La Catalunya emergent.

La Catalunya emergent

“Volem una Catalunya que reforci i projecti endins i enfora la seva identitat i la seva personalitat col·lectiva i que faci front als nous reptes d’una societat i d’un món canviants”, fragment del llibre. A través d’un recull de les seves conferències i intervencions públiques, Artur Mas explica les seves prioritats polítiques, el seu ideari i els seus projectes per a Catalunya.

 

Autoria: Artur Mas

Editorial: Planeta

Any: 2003

Llibre: Què pensa Artur Mas.

Què pensa Artur Mas

Aquest llibre-entrevista és fruit de la conversa entre el periodista Rafael de Ribot i Artur Mas, l’any 2002. En ell, es retraten les línies mestres del pensament de l’expresident de la Generalitat.

 

Autoria: Rafael de Ribot

Editorial: Dèria

Any: 2002

Llibre: Artur Mas. Biografia d’un delfí.

Artur Mas. Biografia d’un delfí

Sota una òptica política i humana, la periodista Montserrat Novell narra una biografia independent sobre l’arribada d’Artur Mas a la primera línia de la política.

 

Autoria: Montserrat Novell

Editorial: Llibres de l’Índex

Any: 2002