Mas, Ortega, Homs i Rigau agraeixen el suport del president i del Govern en la causa oberta pel Tribunal de Cuentas

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha rebut a Palau el 129è president Mas, l’exvicepresidenta Ortega i els exconsellers Rigau i Homs, acompanyat de tots els membres de l'actual Govern.

Des del començament d’aquesta causa, el Govern ha deixat clar que no se sent perjudicat econòmicament i que les despeses del 9-N van ser legals

La vigília de la compareixença de Mas, Ortega, Rigau i Homs davant del Tribunal de Cuentas per l’organització del 9-N, tots quatre s’han reunit aquest matí amb el president Torra i tots els membres del seu Govern, que els han traslladat el seu suport. Tant el 129è president com l’exvicepresidenta i exconsellers agraeixen públicament aquest gest.

Aquesta nova causa judicial contra ells s’obre malgrat que ja van sotmetre’s a un judici penal, durant el qual el jutge instructor va descartar des del principi el delicte de malversació. La demanda neix de Societat Civil Catalana i Advocats Catalans per la Constitució. Els acusen de responsabilitats comptables per valor de 5,2 milions d’euros, que és el valor de la fiança que els ha imposat el Tribunal. Una part d’aquest import s’ha abonat amb l’embargament dels seus habitatges i l’altra amb les aportacions ciutadanes, solidaritat que Mas, Ortega, Rigau i Homs aprofiten per tornar a agrair.

L’acusació reclama que aquesta suma de milions han de ser retornats al govern de la Generalitat però, des del començament d’aquesta causa, l’executiu català ha deixat clar que no se sent perjudicat econòmicament i que les despeses del 9-N van ser legals. Només durant l’aplicació del 155, per tant amb la Generalitat sota control del govern Rajoy, es va ordenar els serveis jurídics personar-se com a part afectada, acusació que es va retirar un cop la Generalitat va deixar d’estar intervinguda.