President Mas: “La independència no és un capritx de quatre bojos”

En un col·loqui organitzat pel Club Siglo XXI, a Madrid, el president Artur Mas ha defensat que l'objectiu de la independència és plenament vigent

El president Mas participa en un col·loqui amb el president Montilla, Xavier Domènech i Xavier Garcia Albiol

El president Mas participa en un col·loqui amb el president Montilla, Xavier Domènech i Xavier Garcia Albiol

Davant d’unes 200 persones i en un ambient força hostil, el 129è president de la Generalitat ha defensat els seus postulats independentistes, a Madrid. Ha estat durant un col·loqui amb els presidents Mas i Montilla, i els líders dels comuns i el PP català, Xavier Domènech i Xavier Garcia Albiol, que organitzava el Club Siglo XXI.

Artur Mas ha explicat als assistents que la sentència contra l’Estatut de 2010 va “expulsar del marc constitucional aquells que havíem treballat en defensa d’aquest marc constitucional. A partir d’aquí, no només jo sinó centenars de milers de persones de Catalunya comencen a pensar en un nou futur”.

En relació al moment actual, Mas ha admès que l’independentisme es troba en plena “reflexió interna” sobre “com s’ha gestionat el temps”. I ha criticat que a Madrid sempre s’hagin negat a dialogar, “nosaltres empre hem buscat un acord de bona fe, però sempre ens hem trobat una porta tancada a cal i canto”. El president ha posat com a exemple l’intent d’acordar un pacte fiscal amb Rajoy. En aquest sentit ha advertit que “l’objectiu de la independència segueix vigent i que no és un capritx de quatre bojos”.