President Mas: “Els poders de l’Estat es van organitzar per cometre delictes electorals i trepitjar drets fonamentals”

L’expresident reacciona davant dels àudios de Villarejo sobre l’Operació Catalunya que demostren la publicació d’informes falsos durant la campanya electoral del 2012

La periodista Helena Garcia Melero i el president Mas durant l'entrevista al 'Tot es mou' de TV3

La periodista Helena Garcia Melero i el president Mas durant l'entrevista al 'Tot es mou' de TV3

Mas creu que darrere de tot això, a banda del Ministeri de l’Interior, també hi havia la Moncloa. “El Ministeri d’Interior no actuava sol, n’estic convençut”, ha dit.

Els poders de l’Estat es van organitzar per cometre delictes electorals i trepitjar els drets fonamentals”, ha assegurat el president Mas als mitjans de comunicació davant la nova informació publicada a El País sobre els informes falsos elaborats per l’excomissari Villarejo. L’expresident s’ha mostrat convençut que darrere de tota aquesta operació “perfectament dissenyada des de la il·legalitat”, a banda del Ministeri de l’Interior, també hi havia la Moncloa. “El Ministeri d’Interior no actuava sol, n’estic convençut”, ha dit l’expresident.

La informació falsa que Mas tenia un compte a Suïssa va aparèixer en plena campanya electoral el 2012, pocs dies abans de les eleccions al Parlament, en què Mas era candidat de CiU. “Em vaig passar deu dies de campanya defensant-me per unes acusacions falses; les enquestes ens donaven majoria absoluta i vàrem perdre 12 diputats”, ha assegurat l’expresident, que ha apuntat que “allò va tenir un gran impacte en el resultat electoral”.

Davant els àudios publicats avui a El País en què apareix l’excomissari Villarejo orquestrant una operació de guerra bruta conta els líders independentistes, Mas no s’ha mostrat sorprès i ha apostat per prosseguir en la via judicial “no només dins d’Espanya, també en el marc europeu”. “S’estan lesionant drets fonamentals i això ha de tenir conseqüències penals”, ha dit l’expresident, que en el seu moment ja es va querellar contra El Mundo, diari en què es van publicar les informacions falses. Aquella querella, no obstant, es va arxivar, i ara està als tribunals europeus. “Fa deu anys pràcticament ningú ens va fer cas. No puc canviar el resultat electoral del 2012, el que sí que podem demanar és la reparació a través de l’acció judicial i el càstig”, ha dit.

En aquest sentit, Mas ha dit que “si no hi ha reparació, caiem en la injustícia”, i ha afirmat que hauria de ser el mateix Estat el que posés els mecanismes per poder reparar aquest dany. També ha lamentat que als líders independentistes “se’ls hagi jutjat del dret i del revés per alterar els marcs legals”, i en canvi, no hi hagi cap conseqüència per l’Estat espanyol.

El president Mas ha atès El món a RAC1El matí de Catalunya Ràdio, i els programes Planta Baixa i Tot es mou de TV3.