President Mas: “No pot ser que tinguem un Parlament amb majoria independentista i el català retrocedeixi a Catalunya”

L’expresident, entrevistat al Regió7, apunta que “cal parir un pacte transversal que blindi la importància de la llengua i que es mantingui en el temps”

Foto: Àlex Guerrero

Foto: Àlex Guerrero

"Per reiniciar el procés i culminar-lo cal unitat interna, projecte compartit i aliances internacionals sòlides, i res d'això hi és, avui".

El president Mas, coincidint amb un sopar-col·loqui organitzat per l’associació DEIM a Sallent, ha estat entrevistat al diari Regió7, on preguntat sobre la salut del català, ha assegurat que “no pot ser que tinguem un Parlament amb majoria independentista i el català retrocedeixi a Catalunya”. En aquest sentit, ha apuntat que cal “parir un pacte transversal que blindi la importància de la llengua i que es mantingui en el temps”. Sobre l’acord pel nou model lingüístic, l’expresident ha afirmat que parteix sempre de la base que “un acord transversal és un bon acord” i ha apuntat que li agradaria “que Junts hi fos”. “I si té alguna exigència o demanda molt decisiva l’ha de poder plantejar; si Junts no hi és, no serà un pacte transversal de país”, ha afirmat.

D’altra banda, sobre els Jocs d’Hivern, Mas ha dit que, des del seu punt de vista, “fer aquests jocs seria un èxit per Catalunya”, i ha advertit que “no els farem si no ens posem d’acord amb el Comitè Olímpic Espanyol”. “Això funciona així, ens agradi o no”, ha subratllat. També ha recordat que “se’ns posarà sempre una condició de col·laboració amb l’Aragó, perquè el Pirineu no acaba a Catalunya”, i ha apuntat que per fer els jocs “hem d’arribar a un acord per compartir-los, amb una preeminència de Barcelona i del Pirineu català”.

Entre altres temes, Mas també ha apuntat que no veu que es donin les condicions necessàries per a fer un nou referèndum a Catalunya: “per reiniciar el procés i culminar-lo cal unitat interna, projecte compartit i aliances internacionals sòlides, i res d’això hi és, avui”. I també ha remarcat que és “imprescindible” la unitat independentista: “que no ens tornin a dir que treballem per la independència si no som capaços de fer-ho units”.

 

Podeu llegir tota l’entrevista sencera, en aquest enllaç.