President Mas: “Si som decidits en l’objectiu, dialogants en l’actitud i democràtics en l’exercici, com el 9N, tindrem molt de guanyat al món”

En la presentació del llibre "Cata... Què? Catalunya vista per la premsa internacional" del president Puigdemont assegura que hem de ser "suaus en les formes i ferms en els continguts" per situar Catalunya al món

El president de Convergència Democràtica de Catalunya, Artur Mas, ha assegurat aquest vespre que si els catalans “som decidits en l’objectiu, dialogants en l’actitud i democràtics en l’exercici, com el 9N , tindrem molt de guanyat al món”. El president Mas ho ha afirmat a la presentació del llibre “Cata…Què? Catalunya vista per la premsa internacional”, presentat aquest vespre a la Biblioteca Jaume Fuster, i ha assenyalat que la combinació de la tasca de les institucions i les mobilitzacions ha estat una combinació d’èxit per situar Catalunya al món”.

El llibre va ser escrit inicialment pel president Carles Puigdemont i ha estat completat pel periodista Carles Ribera. Artur Mas ha recordat que “a partir dels Jocs Olímpics, es va aconseguir situar Barcelona al mapa del món, fent que cada vegada fos més visitada, més fotografiada i més imitada”. I ha afegit que “a partir del 2012 hi ha hagut una gran eclosió de la visibilitat de Catalunya al món, reconeguda com a subjecte polític”.

En acabar el seu discurs, Artur Mas ha convidat els assistents a explicar Catalunya al món, aïllant el concepte “nacionalista perquè es relaciona amb altres moviments polítics que res tenen a veure amb nosaltres” i a fer-ho també amb “l’argument que ho fem pels diners”.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, és “la clara mostra de la diplomàcia civil i de la diplomàcia cultural”. I ha concretat que “els corresponsals estrangers que van venir a cobrir els Jocs Olímpics també es fan ressò de la campanya Freedom for Catalonia” i ha recordat la doble pàgina de la revista Time amb el titular “Benvinguts to the Catalan games”.