President Mas, sobre l’espionatge: “Sospito que darrere de tot això hi ha algun organisme de l’Estat espanyol ”

L'expresident ha reaccionat al programa ‘Planta Baixa’ de TV3 davant el cas d’espionatge del ‘Catalangate’

"Estic indignat, escandalitzat que puguin passar aquestes coses, però no estic sorprès"

El president Mas ha estat entrevistat aquest matí al programa ‘Planta Baixa’ de TV3 per haver estat víctima del cas d’espionatge del ‘Catalangate’ a través del programa Pegasus. El periodista nord-americà Ronan Farrow ha revelat aquesta trama al The New Yorker després de dos anys d’investigació. La publicació informa de l’espionatge a més de 60 polítics i membres de l’independentisme català, entre els quals tres presidents de la Generalitat.

“Hi ha hagut una investigació independent publicada per un mitjà nord-americà de molt prestigi que diu que desenes de persones hem estat infectades a través d’un programa que només es pot fer servir per lluitar contra el terrorisme i el crim organitzat, i que només es pot comprar per part de governs o centrals d’intel·ligència”, ha explicat Artur Mas. “No sé qui hi ha darrere, però sospito que hi ha algun organisme de l’Estat espanyol”, ha afirmat l’expresident, que ha afegit que “ens hauria d’emparar el sistema judicial espanyol: algú hauria d’obrir una investigació, obrir diligències per saber qui hi ha darrere de tot això”.

L’expresident ha recordat que de tota la intervenció de la policia patriòtica en el tema del procés sobiranista català “no hi ha hagut cap seguiment judicial en absolut”, i ha afegit: “la nostra indefensió és total”. “Estic indignat, escandalitzat que puguin passar aquestes coses, però no estic sorprès”, ha assegurat.

Preguntat per la reacció que ha de tenir l’independentisme, Mas ha subratllat que ha de ser una “reacció unitària”. “Els agredits som gent molt diferent, amb ideologies diferents, però tenim una idea en comú: defensar el dret del poble de Catalunya a decidir lliurement el seu futur”, ha assegurat Mas, que ha denunciat que “per sostenir aquesta idea, per defensar-la, tenim la repressió que tenim i se’ns conculquen els nostres drets fonamentals més elementals”. En segon lloc, ha dit, “ens hem de defensar en tots els sentits: mediàticament, comunicativament, organitzativament, institucionalment i jurídicament”. “S’ha d’organitzar una defensa jurídica de la situació en la que ens trobem, i en el meu cas, que no estic a primera línia, sotmetre’m a les decisions que prengui la majoria, i especialment les persones que estan a la primera línia de les decisions polítiques”.

Mas ha lamentat que probablement mai s’arribarà a saber la veritat de tot això: “amb el tema dels excessos de l’Estat en relació a l’independentisme català tot es tapa i no surt pràcticament res; estem davant d’un excés de l’abús de poder”, ha assegurat.