President Mas: “Vull treballar per refer la unitat que no s’hauria d’haver esquerdat mai dins del projecte sobiranista i dins del meu espai polític”

El 129è president de la Generalitat afirma que no tornarà a la primera línia de la política i que vol subratllar el seu paper institucional com a expresident del país

Foto: Gerard Artigas (ACN)

Foto: Gerard Artigas (ACN)

"Vull subratllar el meu perfil institucional com a expresident del país"

El 129è president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat en roda de premsa aquest dilluns que el seu objectiu és “treballar per refer la unitat que no s’hauria d’haver esquerdat mai dins del projecte sobiranista i dins del meu espai polític”. En aquest sentit, ha apuntat que “si no hi ha unitat dins del projecte sobiranista, ningú ens prendrà seriosament” i s’ha mostrat convençut que aquesta unitat es pot acabar refent. “Intentaré fer de pont entre els meus i altra gent per refer la unitat al món sobiranista i al meu espai polític”, ha ratificat.

Mas ha deixat clar que vol subratllar el seu perfil institucional com a expresident del país i ha apuntat que això el porta a distanciar-se “del combat polític diari”. “Els presidents del país, més enllà de les idees polítiques, són patrimoni comú del conjunt de la població”, ha apuntat Mas, que ha afegit que, des d’aquesta posició, “crec que puc fer servei al nostre país”. L’expresident ha aclarit que seguirà sent associat del PDeCAT com fins ara i ha assegurat que no tornarà a la primera línia de la política. També ha especificat que no vol formar part de cap llista electoral ni tenir cap càrrec de partit ni de govern.

Respecte a una possible integració a JxCAT, Mas ha afirmat que la seva trajectòria política respon a “trenta anys treballant per projectes que buscaven la suma i la integració”, i vist el “risc de separació” que hi ha a dins d’un mateix espai polític, no es veu empès a formar part d’un projecte que “pot portar a la separació”. “No puc ser partícip d’una separació, que espero que no es produeixi, però que cada vegada sembla més a prop”, ha dit Mas, que ha afegit que “només hi seré si es troba la fórmula de la integració”. Amb tot, l’expresident ha volgut deixar molt clar que no farà res que “es pugui interpretar com una confrontació amb el president Puigdemont”.