President Mas: “Volem apostar per un ordre legal català que substitueixi el desordre legal espanyol”

El 129è president de la Generalitat ha censurat les declaracions de polítics espanyols que “insinuen fer un ús de la força” i assegura que “obtindrem el reconeixement internacional quan voti una part significativa de la societat i guanyi el SÍ”.

El 129è president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquesta tarda que des del Govern de Catalunya i la majoria parlamentària a favor de la independència “volem apostar per un ordre legal català que substitueixi el desordre legal espanyol”. El president Mas ha pronunciat una conferència col·loqui a Tordera organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana, des d’on ha respost els polítics del Partit Popular que “insinuen fer un ús de la força”“Ens hem de centrar en el referèndum i només obtindrem el reconeixement internacional quan voti una part significativa de la societat catalana i guanyí el SÍ”.

El president Mas ha subratllat d’aquesta manera que la victòria del sobiranisme només depèn “d’utilitzar amb èxit les cartes guanyadores que tenim i que sempre hem tingut, la mobilització de la gent juntament amb l’actuació de les institucions”. D’aquesta manera, el 129è president de la Generalitat ha contrastat l’esperit constructiu del sobiranisme català dels atacs polítics perpetrats pel Govern espanyol: “Alguns parlen de cop d’Estat; quan hi penso em venen al cap en Tejero, en Milans del Bosch, l’Armada, fusells i canons; des de quan s’ha fet un cop d’Estat amb urnes i dipositant pacíficament les paperetes en el seu interior?”.

Finalment, el president Mas ha convidat els partidaris del NO a la independència a mobilitzar-se, a dissenyar i a impulsar una campanya pel referèndum d’acord amb el seu posicionament. “Seria bo que se seguís el model d’Escòcia i del Quebec; perquè és la millor manera de resoldre democràticament les coses”, ha assenyalat el 129è president, tot concloent que “si vam començar aquest camí fa cinc anys i no ho han pogut aturar, vol dir que hi ha partit i el podem guanyar”.